Skip to main content

Nicole Vaassen

  • Functie: Organisatiecoach en eenheidsmanager Realisatie en Beheer Gemeente Hattem
  • Intro: In september 2021 zijn we als organisatie gestart met het introduceren van de CONSENT-methode. We verwachten dat deze methode een belangrijke bijdrage kan leveren aan hoe we willen gaan werken, zoals we met onze organisatie ontwikkeling beogen.

In september 2021 zijn we als organisatie gestart met het introduceren van de CONSENT-methode. We verwachten dat deze methode een belangrijke bijdrage kan leveren aan hoe we willen gaan werken, zoals we met onze organisatie ontwikkeling beogen. Meer dan de helft van de medewerkers heeft de kennismakingsdag gevolgd en we hebben een groep opgeleide gespreksleiders.

In het algemeen wordt de meerwaarde van de methode herkend en geeft het veel energie om er mee aan de slag te gaan. Op allerlei niveaus wordt er geoefend met de methode, van afdelingsoverleggen, participatietrajecten, besluitvorming, inspiratiesessies, keukentafelgesprekken en het starten van nieuwe teams met een teamwerkwijzer.

Het uiteindelijke doel is dat alle medewerkers bekend zijn met de methode en hiermee werken, niet omdat het moet, maar omdat ze er mee willen werken. Omdat het duidelijkheid geeft en mensen zich eigenaar voelen van de teamdoelstellingen, je je gehoord voelt en weet wat er met jouw mening/ idee gebeurt, participatietrajecten beter verlopen, mandaten duidelijker zijn en inwoners meer tevreden. Dat is waar we in 2022 met veel energie mee verder gaan, beetje bij beetje. Dit alles met de begeleiding, samenwerking, heldere uitleg en tips van Baudy en Rachel.

Cursist

  • Hits: 141

Schrijf je in voor onze
maandelijkse nieuwsbrief

Ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek antwoorden op de vragen: Wat is consent en wat levert werken met consent je op?