Skip to main content

Daniëlle Lewis

  • Functie: Organisatie-, team- en agile coach DLCO.nl
  • Intro: Ik werk veel met zelfstandige teams waar de manager op afstand is. Hoe neem je dan weloverwogen, goede en gedragen besluiten? Dit zonder dat het team te gemakkelijk de snelle denkers en de makkelijke praters volgt?

Praktische manier om zelfstandige teams te laten werken

Ik werk veel met zelfstandige teams waar de manager op afstand is. Hoe neem je dan weloverwogen, goede en gedragen besluiten? Dit zonder dat het team te gemakkelijk de snelle denkers en de makkelijke praters volgt? Hoe zorg je ervoor dat ook de ideeën en gedachtes van de collega’s die, minder snel denken of iets zeggen ook goed worden gehoord?

Toen ik de Consent-methode leerde kennen was ik vrijwel direct verkocht. Een echt gedragen besluit kan alleen maar worden genomen door goed naar elkaar te luisteren, open te staan voor wat iemand anders denkt, voelt, ervaart, vindt.

Ik vind het soms lastig als een belangrijke vraag niet wordt gesteld. Het is echt oefenen om dat te voorkomen. Héél goed opletten en luisteren is essentieel. Als je een paar keer deze manier van besluitvorming hebt ervaren, word je er steeds beter in.

Ik voel me enorm bevoorrecht om met deze methode te kunnen werken. Iedereen staat open voor elkaar zonder dat het té soft wordt. Tegelijkertijd is er focus op het gewenste resultaat. Daar hou ik van.

Teamcoach

  • Hits: 106

Schrijf je in voor onze
maandelijkse nieuwsbrief

Ontvang gratis de eerste hoofdstukken van ons boek Besluit met CONSENT en ontdek antwoorden op de vragen: Wat is consent en wat levert werken met consent je op?